Skip to main content

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για την ασφαλτόστρωση εργοταξίων καθαριότητας

Η μελέτη προβλέπει εργασίες συντήρησης του μεγαλύτερου μέρους του περιβάλλοντα χώρου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης εργοταξίων καθαριότητας» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, στη διάρκεια της 9ης τακτικής συνεδρίασης.

Η σχετική μελέτη προβλέπει εργασίες συντήρησης του μεγαλύτερου μέρους του περιβάλλοντα χώρου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1993 και λειτουργεί σε ιδιόκτητο δημοτικό οικόπεδο στα διοικητικά όρια του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, έκτασης 19.000 τ.μ. περίπου, όπως προέκυψε μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση λόγω έργων του Μετρό το 2006.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, επισημαίνεται ότι εκτός της περιοχής στην οποία στεγάζονται οι πρέσες και η οποία έχει βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, η υπόλοιπη έκταση έχει επίστρωση ασφάλτου, η οποία λόγω της παλαιότητας και του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου παρουσιάζει έντονες φθορές, με καθιζήσεις και λακκούβες.

Το έργο συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017, με προϋπολογισμό 244.000€. Η εκτέλεση θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με εργολαβία κατόπιν Ανοικτού Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.