Skip to main content

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος πώλησης της ΟΛΘ ΑΕ

Με ταχύτερους ρυθμούς κινείται η διαδικασία πώλησης του 67% ΟΛΘ Α.Ε. Επόμενο σημαντικό στάδιο η έγκριση του φακέλου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ενέκρινε στο χρόνο ρεκόρ των 17 ημερών, το Ελεγκτικό Συνέδριο, όλα τα έγγραφα που αφορούν την πώληση του 67% του ελληνικού δημοσίου στην ΟΛΘ Α.Ε. στον προτιμώμενο επενδυτή, την Κοινοπραξία DIEP- Terminal Link- Belterra, για το ποσό των 231,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ενδέχεται στη διάρκεια του 15νθημέρου που προβλέπεται από το νόμο, για την τυχόν υποβολή ενστάσεων, να εκδηλωθούν παρεμβάσεις στη διαδικασία από πλευράς της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας ( ΟΜΥΛΕ) και των πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων της ΟΛΘ Α.Ε.

Εάν τυχόν ενστάσεις απορριφθούν, τότε το επόμενο βήμα στη διαδικασία πώλησης θα είναι η μεταβίβαση του φακέλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την εξασφάλιση της απαιτούμενης έγκρισης.

Σημειώνεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξετάζει όλο το φάκελο της διαδικασίας πώλησης και εγκρίνει τόσο τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών, όσο και την σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε.

Εάν στο εξής δεν υπάρξουν καθυστερήσεις ή απρόβλεπτες εξελίξεις, το νέο, ιδιωτικό, μάνατζμεντ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να εγκατασταθεί περί τον Νοέμβριο του 2017.