Skip to main content

Έγκλημα στη Χαλκιδική:Σκληρή τιμωρία για τον δολοφόνο ζητούν οι γονείς

Ο 34χρονος δράστης Τζέιμς Κλοντ Λέσι αρχικά ζήτησε αναβολή της εκδίκασης στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, η έδρα απέρριψε το αίτημα

Για τις 24 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης για την δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη, τον Ιανουάριο του 2016, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας του 34χρονου Τζέιμς Κλοντ Λέσι, ο οποίος σκότωσε την πρώην σύζυγο του δήλωσε κώλυμα λόγω άλλης υπόθεσής του στην Λάρισα. Ο 34χρονος δράστης αρχικά ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, ωστόσο, η έδρα απέρριψε το αίτημα και απλά διέκοψε για την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας αναγνώστηκαν οι μάρτυρες και στη συνέχεια η δίκη διεκόπη.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας της Λέλας Μαυρομάτη, Χαράλαμπος ζήτησε σκληρή τιμωρία για τον δολοφόνο της κόρης του. «Φέρεται να μην έχει μετανιώσει και αν του δινόταν η ευκαιρία θα το έκανε πάλι. Για την αποτρόπαια πράξη που έκανε ζητούμε να τιμωρηθεί σκληρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «με την δίκη ζούμε πάλι τον ίδιο εφιάλτη. Έχουμε προβλήματα καθώς πρέπει να μεγαλώσουμε τα ανήλικα παιδιά».

Η υπόθεση της δολοφονίας μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στη συνέχεια ο δράστης είχε απαγάγει τον μικρό γιο τους για 17 ημέρες.