Skip to main content

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γ. Μαγγίρα στο Grecotel Athena

H έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα “Under the influence”, πραγματοποιείται από την 1 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου, 08.00 - 22.00 καθημερινά.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής “Under the influence” του Γιώργου Μαγγίρα, στο πλαίσιο της σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena.

"Παραμυθένια αίσθηση και απίστευτη ομορφιά είναι η πρώτη εντύπωση που κερδίζει τον θεατή με απλές εικόνες από τη φύση με λουλούδια, δέντρα, τοπία που τονίζουν εστιάζοντας σε λεπτομέρειες ενός «καρέ» τον υψηλό συναισθηματικό τόνο του καλλιτέχνη και την φυσική ομορφιά της Ελλάδας", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όπως μαλιστα τονίζει, τα ζωηρά ζεστά χρώματα, η χρήση του φωτός και η χαρακτηριστική απλότητα της σύνθεσης είναι τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στους πίνακες του καλλιτέχνη, ενώ οι συνθέσεις του αποπνέουν τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και την ανάλαφρη διάθεση που αποτελούν, άλλωστε, πηγή της έμπνευσης του.  Η  απλότητα αυτή προσδίδει την αμεσότητα μιας τεχνικά αρχέτυπης ομορφιάς και τα έργα του Γιώργου Μαγγίρα παρασύρουν το θεατή, όπως ο παραμυθάς τα παιδιά, ενώ κάθε πίνακάς του θα μπορούσε να είναι εξώφυλλο και μιας ιστορίας.  Δείτε φωτογραφίες των έργων του εδώ.

Οι προσκεκλημένοι, που λόγω των σχέσεων και του στενού περιβάλλοντος του δημιουργού προέρχονταν από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο, περιηγήθηκαν στην έκθεση και εντυπωσιάστηκαν με τη μαγεία των έργων και την εικονική πραγματικότητα του καλλιτέχνη που σφύζει από το φως και την ομορφιά της χώρας μας. Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν εξαιρετικά ποικιλιακά κρασιά Roussawine, Cabernet Sauvignon και Syrah, στο σύγχρονο urban chic περιβάλλον του εστιατορίου και μπαρ του Pallas Athena στην καρδιά της πόλης με θέα στη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά.
 
H έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα “Under the influence”,  πραγματοποιείται από την 1 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου, 08.00 - 22.00 καθημερινά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.