Skip to main content

Εγκαίνια της έκθεσης του Santiago Calatrava από το Τελλόγλειο Ίδρυμα

Στα εγκαίνια της έκθεσης με το νέο αρχιτεκτονικό έργο του Santiago Calatrava προσκαλεί Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Η έκθεση με το νέο αρχιτεκτονικό έργο του Santiago Calatrava, την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2015.

Η ανοικοδόμηση του ναού επιτελεί έναν διπλό ρόλο: αντικαθιστά τον ναό που καταστράφηκε την τραγική μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιαμόρφωσης της περιοχής του «Σημείου Μηδέν» ως το μοναδικό μη κοσμικό κτήριο.

Το κτήριο αποτελεί τοπόσημο, καθώς πρόκειται για το εθνικό ιερό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάστηκε ως τόπος συγκέντρωσης για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ένας δημόσιος χώρος λατρείας, προσευχής, περισυλλογής και διαλογισμού.

Το πλούσιο υλικό της έκθεσης, που αποτελείται από μακέτες, σχέδια, κατόψεις, φωτογραφίες, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζει τα στάδια σχεδιασμού και  δημιουργίας του ναού.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015.