Skip to main content

Εγκαίνια περιπτέρου ΣΒΒΕ - Πιτσιόρλας: Έτοιμοι να σπάσουμε αβγά

Χαιρετίζουμε τη μεταστροφή της προσοχής της κυβερνητικής πολιτικής στη βιομηχανία και τη μεταποίηση, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Σαββάκης.

Στην προσπάθεια και τον στόχο της κυβέρνησης να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, στις δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου του ΣΒΒΕ στον χώρο της ΔΕΘ.

«Στόχος μας και φιλοδοξία μας μεγάλη να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα από εδώ και μπρος. Σε αυτή την αντίληψη ο ρόλος της βιομηχανίας και της μεταποίησης κατέχει σημαντική θέση. Ίσως το ακούτε λίγο παράδοξο από τα δικά μας χείλη αλλά δεν είναι. Γιατί θέλω να σας πω ότι για εμάς η μεγαλύτερη αξία είναι η αξία της εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα σπάσουμε αβγά αν χρειαστεί αλλά το (παραγωγικό) μοντέλο αυτό θα αλλάξει».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, τόνισε ότι η παρουσία του συνδέσμου στη ΔΕΘ είναι να επικοινωνήσει τη σημασία της βιομηχανίας και της μεταποίησης στην ανάπτυξη, το ΑΕΠ και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας.

«Χαιρετίζουμε τη μεταστροφή της προσοχής της κυβερνητικής πολιτικής στη βιομηχανία και τη μεταποίηση», σημείωσε ακόμα ο κ. Σαββάκης.

Ο κ. Σαββάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει τον κ. Πιτσιόρλα στο περίπτερο του ΣΒΒΕ και να συζητήσει μαζί του για τη συμβολή της βιομηχανίας καθώς και να αναφερθεί επιτυχημένες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος.

Στα εγκαίνια παρεβρέθηκε ακόμα και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.