Skip to main content

Εγκαινιάζεται το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου νοσοκομείου θα γίνει από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημ. Αβραμόπουλο.
Εγκαίνια για το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης μετά από 13 χρόνια που δημοπρατήθηκε αρχικά το έργο.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου νοσοκομείου θα γίνει από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, την Παρασκευή.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης εκτείνεται σε έκταση 68.829 τ.μ., που βρίσκεται δυτικά της Κατερίνης, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη. Το συνολικό εμβαδόν του είναι περίπου 33.000 τ.μ. και ο συνολικός αριθμός των κλινών ανέρχεται σε 227 κλίνες. Στο χώρο παρέχονται συνολικά 370 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ προβλέπεται και χώρος ελικοδρομίου.

Μεταξύ των τμημάτων περιλαμβάνονται δύο νοσηλευτικές μονάδες χειρουργικού τομέα, δύο νοσηλευτικές μονάδες παθολογικού τομέα, μαιευτική - γυναικολογική, παιδιατρική, μονάδα εντατικής θεραπείας, μονάδα βρεφών και προώρων, μονάδα τεχνητού νεφρού, AIDS, ψυχιατρική, βραχείας νοσηλείας, παρακολούθησης εγκύων και οικογενειακού προγραμματισμού, κοινωνική ιατρικής και διαγνωστικά κέντρα.

Η ανέγερση του νοσοκομείου γνώρισε πολλές περιπέτειες, καθώς πολλές φορές οι εργασίες διακόπηκαν λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε η πρώτη ανάδοχος εταιρία.