Skip to main content

Εγκαινιάζεται το κτίριο διοίκησης «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο

Τις πύλες του για το κοινό ανοίγει κι επισήμως το νέο κτίριο διοίκησης «Παύλος Μελάς» του Δήμου Ωραιοκάστρου συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.
Τις πύλες του για το κοινό ανοίγει κι επισήμως το νέο κτίριο διοίκησης «Παύλος Μελάς» του Δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο κατασκευάστηκε στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, για να στεγάσει νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες που συναλλάσσονται ευρέως με το κοινό.

Η κατασκευή του νέου κτιρίου διοίκησης στην περιοχή του Παλαιοκάστρου αποτελεί ένα έργο πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ. Για την υλοποίησή του, μάλιστα, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, ο δήμος απέσπασε γενναία χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας».

Το νέο δημοτικό μέγαρο «Παύλος Μελάς» κατασκευάστηκε σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1.430 τ.μ., το οποίο μετά από προσπάθειες ο δήμος πέτυχε να του παραχωρηθεί εντελώς δωρεάν από το ελληνικό δημόσιο.

Πολυλειτουργικό το νέο κτίριο

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, στους άνετους χώρους του νέου πολυλειτουργικού κτιρίου, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και καλύπτει συνολικό εμβαδόν 1.400 τ.μ., θα λειτουργήσουν σειρά υπηρεσιών, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν και τις ανάγκες του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα, το δημοτικό μέγαρο «Παύλος Μελάς» μεταξύ των άλλων διαθέτει:

  • Σύγχρονη αίθουσα, στην οποία θα λειτουργήσει το ΚΑΠΗ του Παλαιοκάστρου
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συνολικού εμβαδού 400 τ.μ. και χωρητικότητας 250 καθήμενων ατόμων, με σκηνή και όλο τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών, διαλέξεων, ομιλιών και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων, ώστε να καλύπτονται όλες οι κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής
  • Κατάλληλο χώρο για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής και κυρίως στους νέους να διαθέτουν το δικό τους αναγνωστήριο, αλλά και να έχουν άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων
  • Άνετη αίθουσα για τη λειτουργία τμημάτων του Δήμου που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον τομέα του πολιτισμού, όπως είναι μεταξύ των άλλων τα χορευτικά και τα τμήματα της ζωγραφικής και των εικαστικών
  • Γραφεία για τη λειτουργία ιατρείων και της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας
  • Αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου
  • Οργανωμένους χώρους για τη φύλαξη του αρχείου του Δήμου και των Νομικών Προσώπων
  • Πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο που διαμορφώνεται με πράσινο και δενδροφυτεύεται.

Τα εγκαίνια του νέου πολυλειτουργικού διοικητηρίου, το οποίο στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μακεδονικού Αγώνα και Καραϊσκάκη, θα τελεστούν την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.