Skip to main content

Eγκαινιάζεται το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάζεται αύριο το πρωί το νέο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας, που θα ελέγχει τη σηματοδότηση στην Τσιμισκή, ενώ θα καταγράφει και θα παρακολουθεί την κυκλοφορία σε όλο το κέντρο της πόλης.

Το νέο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας, που θα ελέγχει τη σηματοδότηση κατά μήκος του άξονα της οδού Τσιμισκή, ενώ θα καταγράφει και θα παρακολουθεί την κυκλοφορία σε όλο το κέντρο της πόλης,  εγκαινιάζεται αύριο το πρωί από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη.

Το σύγχρονο Κέντρο Ελέγχου υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο δημιουργίας του συστήματος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, με το τεχνικό συντονισμό του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ και με τη συμμετοχή και συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ινστιτούτου Οικονομικής των Μεταφορών της Νορβηγίας (Transport and Economics Institute of Norway).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ομιλία του καθηγητή Γ. Γιαννόπουλου, διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ με θέμα τη συμβολή των ευφυών συστημάτων στην κυκλοφορία και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης καθώς και παρουσίαση των βασικών λειτουργιών του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρο Μήλιο.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης που θα αφορούν στα εγκαίνια του Κέντρου Αστικής Κινητικότητας και σε ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη κινητικότητα: Προς μια περιβαλλοντικά συμβατή μετακίνηση στις αστικές περιοχές μας.- Η πρώτη ελληνική εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη».