Skip to main content

Εγκαίνια για Energy Tech, Infacoma και Furnidec & Furnima

Εγκαινιάζεται αύριο στη ΔΕΘ το φετινό εκθεσιακό τρίπτυχο της Energy Tech, Infacoma και Furnidec & Furnima, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.

Αξιοσημείωτη διεύρυνση του αριθμού των εκθετών καταγράφεται στην 5η Energy Tech και στην 30η Infacoma, που μαζί με την 7η Furnidec Business - 14η Furnima, πραγματοποιούνται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 21-24 Φεβρουαρίου.

Το φετινό εκθεσιακό τρίπτυχο θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτος Σιμόπουλος, αύριο Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Περίπτερο 9.

Ειδικότερα, στην 5η Energy Tech, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι νέοι εκθέτες ξεπερνούν το 35% του συνόλου των φετινών συμμετοχών στην έκθεση, με καινούργιες επιχειρήσεις, οι οποίες εκπροσωπούν μορφές ενέργειας, όπως τα αέρια καύσιμα, η υπέρυθρη θέρμανση κα.

Ακόμη, καταγράφεται και αύξηση των άμεσων ξένων εκθετών, ενώ συνολικά οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 5η Energy Tech προσεγγίζουν φέτος τις 317, έναντι 292 πέρσι.

Οι χώρες προέλευσης των εκθετών είναι η Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Λιθουανία, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και Τσεχία.

Στην 30η Infacoma συμμετέχουν 336 εκθέτες, έναντι 302 στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, με τους ξένους άμεσους εκθέτες να προέρχονται από τη Βουλγαρία, Ιταλία, Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία.

Οι ξένοι έμμεσοι εκθέτες, που συμμετέχουν στην Infacoma είναι από την Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία.

Η Furnidec Business (θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό στις 21 & 24 Φεβρουαρίου, ενώ στις 22 & 23 Φεβρουαρίου θα μπορούν να την επισκεφτούν αποκλειστικά και μόνο επαγγελματίες) και η Furnima, στην οποία εκτίθενται μηχανήματα-πρώτες ύλες-εργαλεία-υλικά και εξοπλισμός, αποτελούν διαχρονικούς εκθεσιακούς θεσμούς, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εγχώρια παραγωγή και εμπορία επίπλου.

Ειδικά, στην Furnidec Business θα συμμετάσχει η ελληνική παραγωγή επίπλου με νέες δημιουργίες.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες), στην Infacoma καταγράφονται συμμετοχές από τη Ρωσία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στη Furnidec Business από Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Αλβανία και Κύπρο, καθώς και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα για την Furnidec Business και στο πλαίσιο του προγράμματος hosted buyers, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν εκπρόσωποι των 100 μεγαλύτερων καταστημάτων επίπλων από την Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουζμπεκιστάν και Ουκρανία.

Συνολικά, οι τρεις εκθέσεις, που διοργανώνονται από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-Helexpo, θα φέρουν σε επαφή τους εκθέτες με εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και με καταναλωτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας, θέρμανσης, κλιματισμού, επίπλωσης, είτε επαγγελματικής, είτε οικιακής, δόμησης και υλικών κατασκευής.

Το μεγάλο αυτό ραντεβού της βιομηχανίας, της μεταποίησης και του εμπορίου, έχει μοναδικές προδιαγραφές, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί μόλις με μια επίσκεψη στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο να έρθει σε επαφή με τις επιχειρήσεις-εκθέτες και των τριών εκθέσεων.

Τεράστια σημασία για τους επισκέπτες έχει το γεγονός πως μπορούν να αξιοποιήσουν την επίσκεψη τους στην έκθεση, καθώς εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», ο συνδυασμός της Energy Tech και της Infacoma παρέχει ότι χρειάζεται όποιος θέλει να ενταχθεί σ´ αυτή τη δράση. Αυτό συμβαίνει, καθώς στις δύο εκθέσεις υφίστανται όλες οι λύσεις-προϊόντα για τη θερμομόνωση-κέλυφος κτιρίων, αλλά και για την αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, αντικατάστασης εξοπλισμού του λεβητοστασίου ή τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ..

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες των εκθέσεων θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να συμμετέχουν με το εισιτήριο εισόδου σε κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Στην κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Περίπτερο 15, 4 τυχεροί κερδίζουν :

-μία ενεργειακή μαντεμένια σόμπα από τον Όμιλο ΦΡΑΓΚΟΣ
-ένα μαντεμένιο ενεργειακό τζάκι από τον Όμιλο ΦΡΑΓΚΟΣ
-έναν λέβητα ξύλου 35-40kw από την εταιρία PROGETTO PELLETS
-έναν λέβητα pellet-ξύλου SF L4 από την εταιρεία ARIES

Παράλληλα και σε stand εκθετών θα υλοποιηθούν και άλλοι επιμέρους διαγωνισμοί προϊόντων τους.