Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
x

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας, σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης.

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου εντόπισαν και σκότωσαν έναν ένοπλο που φέρεται ότι ενεχόταν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι τρεις (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το μοναστήρι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί και ντόπιοι Βεδουίνοι ακολούθησαν τους δράστες και σκότωσαν τον ύποπτο, σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο ένα αυτόματο όπλο και διάφορα πυρομαχικά.

Η επίθεση της Τρίτης σημειώθηκε 10 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο και μόλις μία εβδομάδα μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ