Skip to main content

Έφτασε στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς

Τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, υποδέχτηκε ο υπουργός Πολιτισμούς Αριστείδης Μπαλτάς.

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος έφτασε το απόγευμα στη χώρα. Τον κ. Βαλς, ο οποίος συνοδεύεται από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, υποδέχτηκε ο υπουργός Πολιτισμούς Αριστείδης Μπαλτάς.

Αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο κ. Βαλς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογος του θα έχουν κατ, ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ακολούθως οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, «η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη».