Skip to main content

Η στιγμή που ο Μετροπόντικας φθάνει στον Σταθμό της Ανάληψης (video)

Δείτε σε βίντεο τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας στη βασική γραμμή του Μετρό στον Σταθμό της Ανάληψης

Σε πανηγυρικό κλίμα ο «Ηρακλής», ο ένας απο τους δύο μετροπόντικες του Μετρό Θεσσαλονίκης, διάνοιξε πλήρως τη μία απο τις δύο σήραγγες φτάνοντας στον σταθμό «Ανάληψη» (δείτε μετά το 0:30 στο πρώτο βίντεο).

Τον «Ηρακλή» υποδέχθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης κα. Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ κ.κ. Γ. Μυλόπουλος και Θ. Παπαδόπουλος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας.

Μάλιστα, σε κλίμα πολύ καλής διάθεσης, ο κ. Σπίρτζης αστειεύτηκε αναφερόμενος σε δήλωση του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος είχε πει δηκτικά ότι το «Μετρό θα τελειώσει όταν ο ΠΑΟΚ πάρει πρωτάθλημα, δηλαδή ποτέ».


Ο κ. Σπίρτζης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και εργαζόμενους για το Μέτρο, που το έργο εκτελείται, πλέον, βάσει χρονοδιαγράμματος, είπε ότι «σύμφωνα με τη "Ζουράρειο" κλίμακα αξιολόγησης, ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα».

Με τη διάνοιξη της πρώτης σήραγγας της βασικής γραμμής, σε ενάμισι μήνα από το ΤΒΜ «Άκτωρ» θα γίνει η διάνοιξη και της δεύτερης, επομένως τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου, ολοκληρώνονται τα έργα πολιτικού μηχανικού όπως έχουν σχεδιαστει.


«Το χρέος το δικό μας είναι το 2019 να έχει ολοκληρωθεί το έργο, το 2020 να παραδοθεί και μέχρι τότε να έχουμε σχεδιάσει και ξεκινήσει τις επεκτάσεις για τις Δυτικές Συνοικίες και το αεροδρόμιο», είπε ο υπουργός.

«Ταυτόχρονα με την βασική γραμμή, το 2020 θα λειτουργήσει και η επέκταση προς Καλαμαριά», συνέχισε ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι παρά την καθυστέρηση που θα υπάρξει στην κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου», λόγω της ανάδειξης των αρχαιοτήτων, θα επιδιωχθεί η λειτουργία των συρμών σε όλο το μήκος του δικτύου και όχι μέχρι το Συντριβάνι.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Μυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το σημερινό γεγονός της διάνοιξης της σήραγγας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι σε δύο χρόνια το Μετρό θα είναι έτοιμο.