Skip to main content

Εφοριακοί έβγαλαν «λαβράκια» στο Αιγαίο - Λουκέτα και πρόστιμα

Λαβράκια φοροδιαφυγής βρήκαν σε τρία νησιά του Αιγαίου ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής - Τι έκαναν οι εφοριακοί ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί

«Λαβράκια» συνεχίζουν βγάζουν οι έλεγχοι των κλιμακίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός» που προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «χτύπησαν» σε Μύκονο, Νάξο και Σέριφο όπου και εντόπισαν εστιατόρια, μπαρ και φούρνους να μην κόβουν αποδείξεις.

Πρώτο κρούσμα στη Μύκονο όταν σε ένα γεμάτο εστιατόριο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής που υποδύθηκαν τους πελάτες σε έλεγχο 15 τραπεζιών δεν βρήκαν ούτε μια απόδειξη. Το επόμενο βήμα για τους ελεγκτές ήταν να βάλουν 48ωρο «λουκέτο» και να επιβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Δεύτερο χτύπημα στη Σέριφο όπου «ζευγάρι» ελεγκτών πήγε για ποτό σε μπαρ-εστιατόριο αλλά, ενώ πήραν ό,τι παρήγγειλαν, οι υπεύθυνοι «ξέχασαν» να τους δώσουν τις αντίστοιχες αποδείξεις με αποτέλεσμα να μπει και σε αυτή την περίπτωση λουκέτο για δύο ημέρες.

Στη Νάξο η μεθοδολογία των ελεγκτών ήταν διαφορετική καθώς υποδυόμενοι τους τουρίστες διαπίστωσαν ότι η απόδειξη για ψωμιά, τυρόπιτες, γάλατα και άλλα προϊόντα ήταν άγνωστη λέξη για τους ιδιοκτήτες. Το λουκέτο, που θα μπει το πρωί της Κυριακής, ήταν και σε αυτή την περίπτωση αναπόφευκτο.

Με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, το πλάνο των ελέγχων είναι γνωστό σε κλειστό κύκλο προσώπων και οι ίδιοι οι ελεγκτές δεν γνωρίζουν καν όταν ξεκινάνε πού θα πάνε να ελέγξουν και τι, για να τηρείται η μυστικότητα και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.