Skip to main content

Έφοδος της αστυνομίας σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, διαπιστώθηκε η κατασκευή πρόχειρου αυτοσχέδιου καταυλισμού, αποτελούμενου από παραπήγματα.

Ειδική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στη δυτική Θεσσαλονίκη, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπου των Δικαστικών Αρχών, με επόπτες της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής ΠΕ Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά 13 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του «Υγειονομικού Κανονισμού» και της Νομοθεσίας «Περί προστασίας του περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, η οποία συντονίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε η κατασκευή πρόχειρου αυτοσχέδιου καταυλισμού, αποτελούμενου από παραπήγματα.

Στο χώρο πέριξ των παραπηγμάτων εντοπίστηκε μεταξύ άλλων, μεγάλος όγκος απορριμμάτων και μπαζών, ενώ ο εν λόγω καταυλισμός στερούταν πλήρως ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος δημιουργίας ανθυγιεινής εστίας.

Από συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης, απομακρύνθηκαν τα παραπήγματα, δύο αυτοκίνητα, που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς επίσης και ο όγκος των απορριμμάτων και των μπαζών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.