Skip to main content

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης(vid)

Τα άτομα διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων στην πόλη πετώντας φέιγ βολάν ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς.

Εισβολή στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Κυριακάτικη Λειτουργία πραγματοποίησε ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών.

Τα άτομα διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων στην πόλη πετώντας φέιγ βολάν, προκάλεσαν μικρές ζημιές, ενώ υπήρξαν αντεγκλήσεις με τους πιστούς του ναού.

Η αστυνομία έφτασε αφού είχαν αποχωρήσει από το εσωτερικό της εκκλησίας και βρίσκονταν ήδη στο προαύλιο χώρο του ναού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των κτηρίων που εκκενώθηκαν ήταν το παλιό Ορφανοτροφείο της οδού Λαμπράκη στην Τούμπα που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, και το οποίο κατεδαφίστηκε άμεσα.

Στο μεταξύ εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε τεχνική εταιρεία στην Ευκαρπία, η οποία φέρεται να είχε αναλάβει το έργο της κατεδάφισης του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος».

Για την έφοδο των αντεξουσιαστών στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης μίλησε στους δημοσιογράφους ο Πατέρας Μεθόδιος.