Skip to main content

Έφοδος εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι όχι μόνο για την δικογραφία με τις εταιρείες για την Αντικαπνιστική Εκστρατεία αλλά και για άλλες υποθέσεις

Έφοδος πραγματοποιήθηκε το πρωί των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας και στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως μεταδίδει το in.gr κατασχέθηκαν έγγραφα, σκληροί δίσκοι, αλλά και αλληλογραφία, που αφορά όχι μόνο την επίμαχη δικογραφία με τις δύο εταιρείες για την Αντικαπνιστική Εκστρατεία, όπου είναι και αυτή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και άλλες υποθέσεις.

«Τα σάρωσαν όλα» ανέφερε έγκυρη πηγή, ενώ αποκάλυψε ότι «ανοίγουν τώρα και άλλες δικογραφίες», που έχουν σχέση και με άλλες αναθέσεις σε εταιρίες, οι οποίες ανέλαβαν να υλοποιήσουν και άλλες συμβάσεις.
 
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, λείπει το πόρισμα του ΣΔΟΕ από τη δικογραφία που αφορά στην ανάθεση την περίοδο 2011-2013 και βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας οι δύο εταιρίες Agenda Διαφημιστική και κι η εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, Mindwork Business Solutions.

Η έρευνα στα γραφεία μόνο των δύο εταιρειών, που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν χρήματα, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και όπως αναφέρεται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν υπήρξε έφοδος σε σπίτι και ιδιαίτερα σε αυτό της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά τα δικαστικά έγγραφα, που προκάλεσαν την έφοδο των εισαγγελέων οι δυο εταιρίες υπέγραψαν σύμβαση, ύψους 600.000 ευρώ το 2011, αλλά στην πραγματικότητα η καμπάνια, που βγήκε στον αέρα ήταν άσχετη με τους σκοπούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς επίσης η εταιρία της συζύγου Στουρνάρα δεν έπρεπε καν να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, διότι είχαν οι υπεύθυνοι καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο χρόνων για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης τα χρήματα, τα οποία έλαβαν οι διαφημιστικές για προβολή σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν από τα ΜΜΕ λόγω του κοινωνικού τους χαρακτήρα.