Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΕΦΟΔΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Πολυμελής ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού των Βρυξελλών επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.

Έφοδο στα γραφεία της ΔΕΗ έκαναν κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπόθεση που σχετίζεται με καταγγελία για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της Επιχείρησης στην αγορά.

Σύμφωνα με πηγές των Νέων, πολυμελής ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού των Βρυξελλών (DG Com) επισκέφθηκε, δίχως προηγούμενη ενημέρωση, τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη προκειμένου να συλλέξει στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση διαμόρφωσης της τιμολόγησης στην αγορά χονδρικής.

Εν προκειμένω, η καταγγελία που έχει γίνει κατά της ΔΕΗ στις Βρυξέλλες φέρεται να αφορά τη διαμόρφωση της τιμής χονδρικής (γνωστής ως Οριακής Τιμής) και πώς αυτή επηρεάζεται από τους λιγνίτες και τα υδροηλεκτρικά.

Η έρευνα της DG Com εξελίσσεται σε άκρα μυστικότητα, συμπίπτει ωστόσο χρονικά με ένα νέο πόλεμο ο οποίος έχει ξεσπάσει στον χώρο του ρεύματος με αντικείμενο τις τιμές και το κόστος που τις επηρεάζει.

Ο λόγος για τις προ ημερών καταγγελίες του επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρισμού από τρίτους παίκτες με στόχο την αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος στη χονδρική αγορά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ