Skip to main content

Έφοδοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στις ΚΑΕ

Μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που ξεκίνησαν την Παρασκευή στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, τα στελέχη της ΥΠΕΕ θα κάνουν σήμερα «φύλλο και φτερό» τα βιβλία των Καλαθοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών.
Μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που ξεκίνησαν την Παρασκευή στις ΠΑΕ της  Σούπερ Λίγκας, τα στελέχη της ΥΠΕΕ θα κάνουν σήμερα «φύλλο και φτερό» τα βιβλία των Καλαθοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών. Οι λεγόμενοι Ράμπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) θα ελέγξουν πιθανές φορολογικές παραβάσεις, όπως και τη συνέπεια των αθλητικών ομάδων στην καταβολή των υποχρεώσεών τους προς το δημόσιο.

Εκτός από την άμεση ανάγκη για να γεμίσουν τα άδεια δημόσια ταμεία, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία σε συμβολικό επίπεδο. Όπως τονίζεται αρμοδίως, «δεν γίνεται την ώρα που οι μισθωτοί καλούνται να πληρώσουν βαρύ τίμημα για να ξεπεραστεί η  σοβαρή δημοσιονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, να τη γλιτώνουν κάποιοι μεγαλοπαράγοντες εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο έρεισμα, που έχουν οι ομάδες στην κοινωνία». Τα πορίσματα των ελέγχων θα ολοκληρωθούν στις επόμενες δύο εβδομάδες.