Skip to main content

Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε μαγαζιά σε Θάσο και Αττική

Διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων παραβάσεις σε τρία καταστήματα στη Θάσο που δεν έκοβαν αποδείξεις και απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Ελέγχους σε συνολικά 20 επιχειρήσεις, σε Θάσο και Αττική πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 18 έως 20 Αυγούστου, κλιμάκια αστυνομικών των παραπάνω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχους σε 20 επιχειρήσεις και καταστήματα σε Θάσο και διάφορες περιοχές της Αττικής Άλιμο, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα και διαπιστώθηκαν:

Στη Θάσο:

  • σε αναψυκτήριο-σνακ-μπαρ, η μη έκδοση 11 αποδείξεων και 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση 5 αποδείξεων καθώς και 6 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ-πιτσαρία, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.

Στην Αττική:

  • σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, η μη έκδοση 15 αποδείξεων συνολικής αξίας 470 ευρώ περίπου,
  • σε καφέ-κλαμπ, η μη έκδοση 5 αποδείξεων συνολικής αξίας 41 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • σε καφέ - μπαρ, δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για 2 άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
  • σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για 3 άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καντίνα, η μη έκδοση 3 αποδείξεων συνολικής αξίας 15 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να εργάζονται 3 άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, να εργάζεται άτομο πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
  • σε καφέ – εστιατόριο – μπαρ δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για 3 άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ μπαρ, να εργάζονται 2 άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.