Skip to main content

Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή (2-0) στη Λεωφόρο (vid)

Επιστροφή στις νίκες για τους πράσινους μετά από 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα χάρη στα γκολ των Λέτο-Εμποκού.Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα παραμένει ο Γηραιός

Τη νίκη με 2-0 στη Λεωφόρο επί του Ηρακλή πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Σεμπαστιάν Λέτο και Πολ-Ζοσέ Εμποκού. Έτσι το τριφύλλι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο ανεπιτυχή κόντρα σε Ξάνθη-Βέροια ενώ αντίθετα βυθίζεται στη βαθμολογία ο Γηραιός που γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα του και παραμένει χωρίς νίκη μετά από επτά αγωνιστικές.

O Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 6΄απείλησε με κεφαλιά του Ιβάνοφ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνιες αλλά ο Περνίς μπλόκαρε σταθερά.

Στο 10΄, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αυτή την φορά με τον Κουτρουμπή που με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι αύξησαν την πίεση τους στα καρέ του Περνίς και στο 22΄ έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν όταν μετά από συνδυασμό Χουχούμη-Γουακάσο, ο Γκανέζος σέντραρε με τον αμαρκάριστο Λέτο να παίρνει την κεφαλιά εν κινήσει αλλά η μπάλα πέρασε εκτός έστίας.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Γουακάσο έστειλε την μπάλα με σουτ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σλοβάκου τερματοφύλακα.

Στο 36΄και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό, ο Παναθηναϊκός απείλησε τον Γηραιό όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Γουακάσο και συνδυασμό με τον Βιγιαφάνιες, ο τελευταίος σούταρε αλλά ο Περνίς απομάκρυνε το σουτ του Αργεντινού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ηρακλή καταγράφηκε στο 38΄όταν το σουτ του Κυριακίδη από μακρινή απόσταση πέρασε έξω από τα δοκάρια του Στιλ, χωρίς να απειλήσει τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Ίδια ήταν η εικόνα και του 2ου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει χώρους ώστε να σκοράρει και τον Ηρακλή να αμύνεται μαζικά.

Το γκολ για τους πράσινους ήρθε στο 58΄όταν ο μετά από λάθος των Περνίς-Μπαρτολίνι, ο Λέτο επωφελήθηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σλοβάκου τερματοφύλακα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στη Λεωφόρο ήρθε και το 2ο γκολ για τον Παναθηναϊκό όταν στο 62΄ο Μπεργκ έδωσε στον Εμποκού και αυτός με ωραία κούρσα και σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του ανύμπορου ν’ αντιδράσει Περνίς για το 2-0.

Στο 77΄το τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Βιγιαφάνιες πέρασε τον Ρούσσο που πεσμένος στο έδαφος βρήκε την μπάλα με το χέρι αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Δύο λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν μετά από συνδυασμό του Πασά με τον Κυνηγόπουλο, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ από κοντά τον Στιλ.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 2΄των καθυστερήσεων, ο ο Εμποκού εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Περνίς απομάκρυνε με γροθιές.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (Αγγελόπουλος 67΄), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσνακίδης, Κούρος (Πασάς 46΄), Λάμπρου (Κυνηγόπουλος 78΄).

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπή, Ιβανόφ, Χουχούμης (Εμποκού 55΄), Ρέις, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ (Μίγγος 84΄), Λέτο (Ιμπάρμπο 67΄), Μπεργκ.