Skip to main content

Έφυγε ο τελευταίος γαλάζιος από την κρατική μηχανή της Θεσσαλονίκης

Ο τελευταίος των... γαλάζιων στη διοίκηση οργανισμού της Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον παρελθόν. Τι δήλωσε ο ίδιος, ποιος είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο τελευταίος των... γαλάζιων στη διοίκηση οργανισμού της Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο Μίλτος Τασούλης αντικαταστάθηκε από πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, η οποία αποκτά νέο πρόεδρο διορισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον χημικό Αθανάσιο Κλείτσα.

Ο κ. Τασούλης τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση από την κυβέρνηση Σαμαρά και ενώ η θητεία του είχε λήξει από τον προηγούμενο Αύγουστο κανείς δεν τον αντικατέστησε. Μετά την παραίτηση του Γιάννη Παλαιστή από τη θέση του προέδρου του ΣΑΣΘ ήταν ο μόνος «γαλάζιος» που παρέμενε σε διοικητική θέση από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν είχε αντικατασταθεί. Από χτες ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε αντικαταστάτης και απαλλάχθηκε των καθηκόντων του.

Ο κ. Τασούλης, άνθρωπος χαμηλών τόνων, νέος και υψηλών αποδόσεων, αποδέχτηκε αθόρυβα και φυσιολογικά την απόφαση της κυβέρνησης. Στη σχετική ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

«Αυτό που σε διακατέχει όταν κλείνει ένας κύκλος παρουσίας σε σημαντικούς ρόλους της Δημόσιας Διοίκησης είναι να συνειδητοποιείς ότι ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα και αυτό σε γεμίζει με ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι όμως τελικά σημαντικό να μένει κανείς στην ικανοποίηση που παίρνει όταν διαπιστώνει ότι μέσα από την πορεία του, σε αυτές τις διαδρομές, μπόρεσε να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην κοινωνική και οικονομική προσφορά του φορέα που του δόθηκε η τιμή να υπηρετήσει.

Σύνθετα συναισθήματα διακατέχουν κι εμένα τώρα που έκλεισε, έστω και λίγο καθυστερημένα σε σχέση με τα προβλεπόμενα, ο κύκλος της παρουσίας μου ως προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων και αναλογίζομαι ότι μέσα σ' αυτή την σύντομη τελικά διαδρομή, μου δόθηκε η δυνατότητα να συνδράμω στην αναδιοργάνωση του φορέα με την ένταξη του σε ψηφιακά συστήματά λειτουργίας και κατά συνέπεια την καλύτερη οργάνωση του σκοπού ύπαρξη της που είναι η θεματοφυλακή της ακίνητης περιουσίας της ΕΥΑΘ.

Από την άλλη δεν ήταν καθόλου αδιάφορη η κοινωνική και οικονομική προσφορά που επετεύχθη αυτό το διάστημα με την υλοποίηση σημαντικών νέων δικτύων αποχέτευσης σε περιοχές όπως στην Εφεδρούπολη στο Δήμο Παύλου Μελά, στην περιοχή Άνωθεν Περιφερειακής οδού στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και η ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης του Ελαιορέματος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Και όλα αυτά βέβαια μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα να υπάρχει ένα σημαντικό αποθεματικό για την εκτέλεση νέων σημαντικών έργων τα επόμενα χρόνια.

Όλα αυτά βέβαια δε θα είχαν καμία ίσως αξία, αν σ' όλη αυτή τη διαδρομή δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους που στήριξαν την κάθε προσπάθεια μου και πρώτα από όλα, θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το προσωπικό της ΕΥΑΘ Παγίων για την στήριξη τους σε όλες τις επιλογές μου, έστω και αν κάποιες φορές ίσως ήμουν αρκετά πιεστικός.

Ιδιαίτερα δε όμως θα πρέπει να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, έτσι πρώτιστα, τους θεωρούσα, μέλη του ΔΣ, βασικά και αναπληρωματικά, για την αρωγή τους και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Θα ήταν όμως αδύνατο να έχω την τιμή να υπηρετήσω την Δημόσια Διοίκηση αν δεν είχα την εμπιστοσύνη στην επιλογή εκείνων που είχαν την επιμέλεια για την οργάνωση της δομής της δημόσιας διοίκησης και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτή την τιμή που μου δόθηκε.

Βέβαια η μη επώνυμη αλλά διακριτική αναφορά του συνόλου όλων αυτών των προσώπων, θεωρώ ότι δεν μειώνει καθόλου την αξία της, γιατί μέσα από τον δημόσιο χαρακτήρα που έχω την ανάγκη να απευθύνω, κάνει δεδομένη και κατανοητή την ταυτότητα της καθεμίας και του καθένα ξεχωριστά.

Ένας κύκλος, λοιπόν, έκλεισε και αυτό από μόνο του, είναι για μένα μια πρόκληση για την προσπάθεια να ανοίξει ένας νέος , αρκεί βέβαια να μας έχει ο Θεός καλά και να έχουμε την υγεία μας».