Skip to main content

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα όλων σχεδόν των πανελλαδικών εφημερίδων επιβεβαιώνουν το Δευτεριάτικο δημοσίευμα της Voria.gr, που έκανε λόγο για έκρηξη της ανεργίας μέσα στο 2011.
Πριν από μερικά 24ωρα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα το πρωί, ένα σχεδόν προφητικό κείμενο της Voria.gr, έκανε λόγο για έκρηξη της ανεργίας μέσα στο 2011, με το επίσημο ποσοστό να φτάνει στο 14,3% και το ανεπίσημο της ΓΣΕΕ να κάνει λόγο για 20%. Μάλιστα, ο τίτλος ήταν: «έρχεται το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης μετά τη δεκαετία του ΄60».

Σήμερα, στα πρωτοσέλιδα όλων σχεδόν των πανελλαδικών εφημερίδων η ίδια είδηση φιγουράρει με πηχυαίους τίτλους, προειδοποιώντας ότι ο εφιάλτης πλησιάζει. Μόνο όσοι κλείνουν τα μάτια στο κακό που έρχεται δεν βλέπουν το πως διαγράφεται η επόμενη μέρα της απασχόλησης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει το 1.000.000. Η εξέλιξη αυτή θα έχει άμεση επίπτωση στα Ταμεία, που θα ξεμείνουν από εισφορές, και στον ΟΑΕΔ, που θα πρέπει να αυξήσει κατακόρυφα το κονδύλι των επιδομάτων ανεργίας. Και δεν αποκλείεται, προκειμένου να αντεπεξέλθει ο Οργανισμός, να χρειασθεί να προχωρήσει σε νέες περικοπές.

Το συμπέρασμα; Το 2011 θα είναι για την Ελλάδα η χειρότερη χρονιά της κρίσης και μόνο προς το τέλος του θα αρχίσει κάπως να αντιστρέφεται το κλίμα