Skip to main content

ΕΦΕΤ: Ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου μετά από έλεγχο (φωτο)

Κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» που καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν.

Tην άμεση ανάκληση/απόσυρση δύο παρτίδων ελαιολάδου με ονομασία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Λατζιμάς» απαίτησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, κατά τη διενέργεια ελέγχων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων και κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» που καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν.

Πρόκειται για δύο παρτίδες ελαιολάδου συσκευασίας 1L, με αριθμούς παρτίδας : LOT 2140116Α με ανάλωση πριν από : 30/01/2018 και LOT 3230116Α με ανάλωση πριν από : 30/04/2018. Τα προϊόντα τυποποιούνται από την επιχείρηση «Λατζιμάς Α.Ε.» (EL 40 043), που βρίσκεται στο Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ ταυτόχρονα καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τις εν λόγω παρτίδες των συγκεκριμένων προϊόντων (φωτογραφία κάτωθι), να μην τα χρησιμοποιήσουν.