Skip to main content

ΕΦΕΤ: Ανάκληση επικίνδυνων προϊόντων

Σε προληπτική ανάκληση καλαμποκιού σε κονσέρβα, στο οποίο εντοπίστηκε κομμάτι γυαλιού σε μία από τις συσκευασίες, προχώρησε η Carrefour Μαρινόπουλος.
Στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», για την προληπτική ανάκληση προϊόντος καλαμπόκι σε κονσέρβα, στο οποίο εντοπίστηκε κομμάτι γυαλιού σε μία από τις συσκευασίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν καλαμπόκι σε κονσέρβα με την εμπορική επωνυμία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε συσκευασία των 300 gr και «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε πολυσυσκευασία 3 x 300 gr, με αριθμό παρτίδας L9209 016 03 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2013, RMG042512.01, στοιχεία τα οποία αφορούν και στα δύο προϊόντα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι γαλλικής προέλευσης και διακινούνται από την ως άνω αναφερόμενη ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ».

Επίσης, ο  Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour» για τη διακίνηση κρέμας συκωτιού, στην οποία έχει ανιχνευτεί Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για κρέμα συκωτιού, σε συσκευασίες των 180gr, με εμπορική επωνυμία «κρέμας συκωτιού 180gr Carrefour (γαλλική περιγραφή προϊόντος: Mousse de foie a l’ angienne Carrefour)» και ημερομηνίες λήξης έως και 03.10.2010. Το προϊόν παράγεται στη Γαλλία από τον προμηθευτή FR 22.093.01 CE.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.