Skip to main content

Εφαλτήριο ανάπτυξης του αγροτικού κλάδου η 27η Agrotica

Η 27η Agrotica με τη διεθνή της ακτινοβολία, που ενισχύεται σε κάθε διοργάνωση, θα συμβάλλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών.

Επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και πύλη ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά η Agrotica, στην 27η διοργάνωσή της από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ήδη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει. Η 27η Agrotica με τη διεθνή της ακτινοβολία, που ενισχύεται σε κάθε διοργάνωση, θα συμβάλλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, αλλά και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών.

Η Agrotica είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και μία από τις μεγαλύτερες του αγροτικού τομέα στην Ευρώπη. Αποτελεί δε το πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό κανάλι δικτύωσης στον κλάδο, προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών και συνιστά σημείο συνάντησης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αγροτικών μηχανημάτων και του εξοπλισμού. Σημειώνεται ότι στην Agrotica του 2016 οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 1.300 και οι επισκέπτες τους 120.000, ενώ υπήρχαν 38 διεθνείς συμμετοχές.

Στο πλαίσιο της 27ης Agrotica θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της διοργάνωσης, όπου θα συμμετάσχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας. Πλούσιο όμως θα είναι το πρόγραμμα και των υπόλοιπων παράλληλων εκδηλώσεων που θα καλύψουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις της γεωργίας σε συνάρτηση με την εγχώρια και την κοινή αγροτική πολιτική.