Skip to main content

ΕΕ: Συμφωνία για παροχή βοήθειας σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων

Ένας ιστότοπος και ένας τηλεφωνικός αριθμός θα δημιουργηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον σκοπό αυτό - Ανάμεσα στις οκτώ χώρες και η Ελλάδα

Για καλύτερο συντονισμό στην παροχή βοήθειας σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά σε ανήλικους, δεσμεύτηκαν σήμερα οκτώ χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι οκτώ χώρες -το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Τσεχία και η Ρουμανία- υπέγραψαν σχετικό «οδικό χάρτη».

«Κι άλλες χώρες θα ενωθούν μαζί μας ώστε να υπάρξει» μια «συντονισμένη πολιτική» του τρόπου χειρισμού «των θυμάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα», καθώς «έχουν τα ίδια δικαιώματα», σημείωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες, μία ημέρα πριν από την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας.

Ένας ιστότοπος και ένας τηλεφωνικός αριθμός θα δημιουργηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον σκοπό αυτό, σημείωσε η Γαλλίδα υφυπουργός αρμόδια για την αρωγή προς τα θύματα, Ζουλιέτ Μεαντέλ. Η ίδια επισήμανε πως οι χώρες που υπέγραψαν τον οδικό χάρτη θα αποκτήσουν «εναρμονισμένο σύστημα αποζημιώσεων».