Skip to main content

Έδιωξαν τον διοικητή του Ελπίς ενώ έψαχνε χρήματα στο εξωτερικό

O διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την παύση του, ενώ βρισκόταν στο Λος Άντζελες αναζητώντας δωρεές.

Μέσω... τηλεφώνου ενημερώθηκε για την παύση από τα καθήκοντά του ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος, ο οποίος βρισκόταν στις ΗΠΑ προκειμένου να συγκεντρώσει δωρεές για το νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της «fast track» αξιολόγησης στους διοικητές των νοσοκομείων και την παύση των περισσότερων, ο κ. Γιάνναρος, που έχει αφήσει σημαντικό έργο στη θητεία του ως διοικητής του νοσοκομείου, πέρασε από συνέντευξη-αξιολόγηση, που διήρκεσε μόλις 2,5 λεπτά και στην οποία κρίθηκε ανεπαρκής.

Ο ίδιος έγραψε στο Facebook: «Καλησπέρα σε όλες και σε όλους. Καλημέρα από το Λος Άντζελες. Εδώ η ώρα είναι 08:30 το πρωί. Πριν, λίγο, τηλεφωνικά, μου κοινοποιήθηκε η παύση μου, από Διοικητής του Ελπίς. Παρόλα αυτά, η μάχη θα συνεχιστεί, από άλλα, ίσως, μετερίζια. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη, το ίδιο και το Ελπίς, για να συνεχίσει το έργο του! Δεν έχω σκοπό να σταματήσω αυτό που άρχισα, αλλά θα συνεχίσω σαν τίποτα να μην συνέβη! Τραβάμε μπροστά».

«Στην Επιτροπή Αξιολόγησης με κράτησαν ούτε για 2,5 λεπτά. Μπήκα και βγήκα. Με ρώτησαν ποια είναι η ποσοστιαία σχέση της μισθοδοσίας, των αναλώσιμων και των φαρμάκων με τον προϋπολογισμό, και τέλος. Τους είπα ότι αυτά μπορεί να τα βρει κάποιος και στα στοιχεία του νοσοκομείου», λέει ο κ. Γιάνναρος στην Καθημερινή.

Ο ίδιος σημειώνει πως δεν ανήκει κάπου κομματικά, αλλά, όπως λέει, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία τον είχαν αγγίξει. «Προφανώς αυτό που έκανα ήταν κάτι που ο κόσμος ζητούσε. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευα ότι θα το σεβόταν», αναφέρει ο κ. Γιάνναρος και συμπληρώνει: «Τους περισσότερους μετανάστες της “Υπατίας” εμείς τους είχαμε περιθάλψει, όχι για να ευλογήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι αυτούς τους ανθρώπους. Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχa προωθήσει ένα φορτηγό με τρόφιμα και ρούχα στη δομή της «Αλληλεγγύης» για τα παιδάκια των προσφύγων. Ετοιμαζόμουν να πάω να βρω και δεύτερο φορτίο να φέρω», λέει.

«Να ξέρουν πάντως αυτοί που με βαθμολόγησαν κάτω από τη βάση ότι θα ψάξω να βρω ποιοι είναι. Τουλάχιστον να ξέρω», καταλήγει ο κ. Γιάνναρος.