Κυριακή 20 Μαΐου 2018
x

ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ

Το φεστιβάλ ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει δύο μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 23:30 το βράδυ.

Το δεύτερο Φεστιβάλ Γεύσης αρχίζει αύριο το απόγευμα στις 18:00, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Η διάρκεια λειτουργίας είναι δύο μέρες, (Πέμπτη και Παρασκευή 18 κ 19 /5) από τις 18:00 μέχρι τις 23:30.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, χορτοφάγους, κρεατοφάγους, λάτρεις του γλυκού, του κρασιού, εκτός από αυτούς που κάνουν δίαιτα!

Εστιατόρια της πόλης, Ζαχαροπλαστεία, Παραγωγοί Παραδοσιακών προϊόντων παρουσιάζουν και προσφέρουν με γευστικές δοκιμές, τα προϊόντα τους, στο ευρύ κοινό. Θα υπάρξουν ζωντανές επιδείξεις  μαγειρικής με άγρια μανιτάρια, σεμινάρια ποιότητας για το μέλι κ.α.

Ακόμα, θα υπάρχουν εδέσματα και γλυκά από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράν και πρώην Γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής, που θα παρασκευάζονται ζωντανά και τις δύο ημέρες.

Για τα μικρά παιδιά, θα υπάρξει δημιουργική απασχόληση, συνδυασμός μαγειρικής και ζωγραφικής!

Χωρίς να λείπει το κρασί η μπύρα  από τοπικούς παραγωγούς, το παγωτό, θα υπάρχουν και σταντ με  έξυπνες ποδιές και βιβλία μαγειρικής και διατροφής.

Μοναδικά ροφήματα με βότανα και κρόκο Κοζάνης και μοναδικά αναψυκτικά με Τζίντζερ και Κεφίρ θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δύο είναι οι βασικοί σκοποί της εκδήλωσης:

Ο πρώτος αφορά  την προβολή του καλομαγειρευμένου, ποιοτικού φαγητού η γλυκού, σε αντίθεση με το φαγητό του δρόμου το οποίο είναι κουστουμαρισμένο fast food, βγάζοντας παράλληλα προς τα έξω, ένα «ευρετήριο» επίλογων για τον τουρίστα ή τον περαστικό από την πόλη μας.

Ο δεύτερος είναι η οικονομική στήριξη δυο φορέων -συλλόγων, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά  με αναπηρίες («Δράση για το κάτι άλλο») και τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου, ο οποίος προάγει την Θεατρική παιδεία στα σχολεία. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει ένα μικρό εισιτήριο 4 ευρώ, από το οποίο όταν αφαιρεθούν τα μισά (φόροι και ΦΠΑ), τα υπόλοιπα θα διατεθούν στους συλλόγους.

Την εκδήλωση  πλαισιώνουν με  τα υπέροχα  χορευτικά τους, οι σύλλογοι Κρητών «Ιδαία γη» και ο σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας, δήμου Νεάπολης Συκεών, ενώ έχει κληθεί και θα συμμετέχει σαν τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία, η οποία θα παρουσιάσει τυπικά ορεκτικά.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ