Skip to main content

ΕΔΕ για την αρπαγή βρέφους από μαιευτήριο

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση με αφορμή την εξαφάνιση βρέφους από το μαιευτήριο Έλενα διέταξε η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση με αφορμή την εξαφάνιση βρέφους από το μαιευτήριο Έλενα διέταξε η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η ΕΔΕ θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έχασε από την αγκαλιά της μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής το νεογέννητο βρέφος της, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από το πρωί βρίσκεται στο νοσοκομείο και συμμετέχει σε συνεχείς συσκέψεις ο γγ του υπουργείου υγείας κ. Ν. Πολύζος, ο οποίος ενημερώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείουκαι ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι λυπηρό το γεγονός. Θα διερευνηθεί σε βάθος και άμεσα. Έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ από τη Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και θα αποδοθούν ευθύνες. Είμαστε αυστηρότατοι. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί».

Το δωμάτιο νοσηλείας απ΄ όπου εξαφανίστηκε το βρέφος είναι τρίκλινο στο οποίο νοσηλεύονταν δύο λεχώνες. Το μαιευτήριο Έλενα, αλλά και τα περισσότερα δημόσια μαιευτήρια, με στόχο να προάγουν το θηλασμό αφήνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δίπλα στη μητέρα το νεογέννητο.

Όπως εξήγησε ο κ. Πολύζος, η γυναίκα που έχασε το βρέφος της κατήγγειλε το περιστατικό στις πέντε τα ξημερώματα, όταν ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί έλειπε από δίπλα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλη την κλινική υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια, αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού που καταγράφεται σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία.

Όπως έγινε γνωστό, από τις πέντε το πρωί σε κανένα αυτοκίνητο δεν επετράπη να εξέλθει από το μαιευτήριο, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημερώνουν συνεχώς και το υπουργείο Υγείας για τις έρευνες που διεξάγουν προκειμένου να βρεθεί το νεογνό.

Οι γονείς του νεογνού απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές.