Skip to main content

ΕΔΕ για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση

Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα ρατσιστικά συνθήματα, που εκφράστηκαν χθες, από ομάδα ενστόλων του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό τη
Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα ρατσιστικά συνθήματα, που εκφράστηκαν χθες, από ομάδα ενστόλων του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, διέταξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος κ. Αθ. Μπούσιος, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος.

Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του αγήματος.

Στη διάθεση της Υπηρεσίας του ετέθη από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο, ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων, οι οποίοι, παρελαύνοντας χθες στο Σύνταγμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά Τούρκων και Αλβανών.

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο σχετικού βίντεο, που αναρτήθηκε από νωρίς το πρωί σε σελίδες του Διαδικτύου, οι 36 βατραχάνθρωποι του αγήματος, ανήκουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.