Skip to main content

Economist: «Mάγος ή κλόουν» ο Τσίπρας, αναρωτιέται η Μέρκελ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρωταγωνιστεί σε σκίτσο του Economist. Σε σκηνή τσίρκου κάνει Μέρκελ και Γιούνκερ να αναρωτιούνται αν είναι μάγος ή κλόουν.

Ένα από τα σκίτσα με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα μπήκε στο Τοπ-10 της περασμένης χρονιάς, ενώ ένα άλλο, επίσης με πρωταγωνιστή τον Ελληνα πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα καγκελάριο, περιλαμβάνεται στην ανασκόπηση του Economist.

Το σκίτσο του Kevin Kallaugher (η ΚΑL όπως υπογράφει), τοποθετεί τον Αλέξη Τσίπρα στη μέση της σκηνής ενός τσίρκου, να προσπαθεί να κάνει ένα δύσκολο νούμερο.

Το σκίτσο δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει βάλει ένα πολύ μικρό δαχτυλίδι, το οποίο έχει τον τίτλο «Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»,  μέσα από το οποίο θέλει να περάσει ένα τεράστιο τέρας, το ελληνικό χρέος. Ο Τσίπρας λέει «Παραμένω αισιόδοξος» (υπονοώντας ότι θα καταφέρει να χωρέσει αυτό το τεράστιο χρέος μέσα από τον μικρών διαστάσεων δακτύλιο).

Στο κοινό της παράστασης του Αλέξη Τσίπρα είναι η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την Γερμανίδα καγκελάριο να παρακολουθεί το πρόγραμμα και να αναρωτιέται αν αυτό που βλέπουν «Είναι μάγος ή κλόουν;»