Skip to main content

Αιχμές Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Κάποιοι οφείλουν μια συγγνώμη

Επωμίστηκα βάρη, όταν άλλοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από βυθισμένο πλοίο, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κανένα προσωπικής τάξης πρόβλημα με κανέναν.

«Επωμίστηκα βάρη, όταν άλλοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από βυθισμένο πλοίο» τόνισε εκφράζοντας ακόμα την πεποίθηση πως στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμπράξει με το κόμμα του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι ιστορικά δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία γιατί «το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίζεται ως το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς το βεβαρημένο μπραντ και το υπερχρεωμένο ΑΦΜ».

Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση, πρόσθεσε ακόμα επισημαίνοντας ότι πρέπει τάχιστα το ΠΑΣΟΚ να προστρέξει στην απόφαση του συνεδρίου του 2015 και να ξεκινήσει τη δημιουργία του μεγάλου ενιαίου φορέα.

«Δεν μπορεί να συγχωρεθεί ο λαϊκισμός με παλαιοπασοκικό ακροατήριο. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των υπολοίπων συγγενών. Η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. Αδιανόητη η άποψη πως μας βολεύει η αυτοδυναμία της ΝΔ. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν αλλοίωσε το DNA. Ήταν ομόφωνη απόφαση. Πως νιώθουν όσοι υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον ως υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί; Πως νιώθει εκείνος που έκανε κυβέρνηση με τη ΝΔ και Καρατζαφέρη;  Όσοι πιστεύουν ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τον κομματικό πατριωτισμό στερούνται πραγματικού πατριωτισμού Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που μπορώ να υπηρετήσω» δήλωσε ακόμα από το βήμα της ΚΕ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο ίδιος έκανε ακόμα εκτενή αναφορά στην κυβέρνηση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Εφτά χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο η χώρα παραμένει στο κενό, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα σκοτεινό αδιέξοδο», τόνισε ενώ ακόμα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία και τα κόκκινα δάνεια.