Skip to main content

Αιχμές Σιμόπουλου για την παρουσία Τσίπρα στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν

Στην κηδεία του σήμερα παρέστησαν σίγουρα πολλοί. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, θαυμαστές, συντοπίτες, αλλά και δημοσιοσχετίστες, αναφέρει.

Τον λόγο που δεν παρέστη στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του.

«Τον Χάρρυ Κλυν δεν τον γνώριζα προσωπικά. Ως έφηβος και νέος αργότερα, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, απολάμβανα κυρίως τις μιμήσεις και λιγότερο το χιούμορ του που θα το ήθελα περισσότερο διεισδυτικό» σχολιάζει ο κ. Σιμόπουλος, προσθέτοντας πως «τα χρόνια πέρασαν και φυσιολογικά, έσβησε σταδιακά η έμπνευση και μαζί με αυτήν η λάμψη του».

«Τα τελευταία αρκετά χρόνια, μάλιστα, επέλεξε ορισμένες ατελέσφορες πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ στάθηκε απόλυτα στο πλευρό των αγανακτισμένων. Προσωπικά τιμώ τον σατυρικό καλλιτέχνη που «γνώρισα» τις δύο πρώτες δεκαετίες της μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα διαφωνώ με τον πολιτικό στον οποίο προσπάθησε μετέπειτα να μετατραπεί» εκτιμά ο ίδιος.

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» συνεχίζει.

«Στη κηδεία του σήμερα παρέστησαν σίγουρα πολλοί. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, θαυμαστές, συντοπίτες, αλλά και δημοσιοσχετίστες» αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος στην ανακοίνωσή του δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες και έτσι δεν πήγε.

«Παρέστη, βέβαια, ο πρωθυπουργός χωρίς να έχω τη τιμή να γνωρίζω σε ποια κατηγορία τοποθετεί ο ίδιος τον εαυτό του» δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τέλος, όσοι στο όνομα της αναγκαίας εθνικής ενότητος, «τιμούμε» τα σύμβολα εκείνων που μετ’ επιτάσεως συνεχίζουν να μας θεωρούν ως τους «απέναντι» τόσο θα δυσκολευόμαστε να καταστήσουμε τις απόψεις μας πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία» συμπληρώνει και καταλήγει «Ναι, λοιπόν, στο ρίξιμο των τειχών, με σαφή όμως πάντα προσανατολισμό. Προφανώς, οι προσωπικές σχέσεις, σε ανθρώπινες στιγμές, έχουν πάντα τη σημασία τους, πέρα από κόμματα και παρατάξεις».