Skip to main content

Αιχμές και από Σκουρλέτη για τη συμφωνία με Σ. Αραβία

Θα έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Τη δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

«Προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Χαρακτήρισε παράλληλα «προβληματικό» το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε τον βουλευτή να δώσει απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σε δήλωσή του, ο κ. Φίλης σημειώνει πως τη Δευτέρα στη Βουλή, οι απαντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου «θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες».