Skip to main content

ΕΒΕΑ: Κίνδυνος για λουκέτο σε 500 ΜμΕ από τη διάταξη για τα διαφημιστικά δώρα

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλος, προειδοποιεί ότι η εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης που προετοιμάζει το ΥΠΟΙΑΝ θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακή κατάσταση στην αγορά, οδηγώντας σε κλείσιμο εκατοντάδες μ
«Oλιγοπωλιακή κατάσταση θα δημιουργηθεί στην αγορά από την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την παροχή προς τους καταναλωτές διαφημιστικών δώρων από παραγωγούς προϊόντων. Παράλληλα καταδικάζονται σε κλείσιμο περίπου 500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιχειρηματικού και διαφημιστικού δώρου, με 5000 εργαζομένους».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος, διατυπώνοντας την αντίθεσή του επιχειρηματικού κόσμου, των επιμελητηρίων και οργανώσεων καταναλωτών προς την αγορανομική διάταξη, την οποία προετοιμάζει το υπουργείο.

Στη σχετική επιστολή του κ. Μίχαλου σημειώνεται ότι «με βάση την Α.Δ., αντίστοιχη της οποίας δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε., η παροχή τέτοιων δώρων θα γίνεται ουσιαστικά μόνο από τις 3-4 μεγάλες αλυσίδες super market, δημιουργώντας έτσι ολιγοπωλιακή κατάσταση στην αγορά» και το επιμελητήριο προτείνει η τιμή ενός προϊόντος να παραμένει η ίδια με ή χωρίς δώρο, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει πως δεν πληρώνει επιπλέον για την παροχή την οποία απολαμβάνει.