Skip to main content

ΕΒΕ Ροδόπης:Ανυπολόγιστες οι ζημίες από τα μπλόκα

Να ανοίξουν οι δρόμοι και τα τελωνεία ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με επιστολή του στις υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αγορά με τη διάνοιξη των δρόμων και των τελωνείων  και να δρομολογηθούν συγχρόνως εναλλακτικές λύσεις παράκαμψης τους με ότι μέσα διαθέτει η πολιτεία ζητεί ο πρόεδρος  του Εμποροβιομηχανικού   Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης με επιστολή του στις υπουργούς Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή


Ο κ. Αγγελίδης αναφέρει ότι τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα και η αγορά σήμερα, ήρθαν να επιδεινώσουν με τον χειρότερο τρόπο οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.  Χωρίς να θέλει να αντιδικήσει  και να αξιολογήσει τα προβλήματα που όντως αντιμετωπίζουν οι αγρότες, εκφράζει την  έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο που επιλέγουν να τα λύσουν. «Οι αποκλεισμοί των δρόμων, των συνοριακών οδών και των τελωνείων επιφέρουν ανυπολόγιστες ζημιές σε όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων. Εμπορικές, εξαγωγικές, μεταποιητικές, τουριστικές κλπ επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα εφοδιασμού, ολοκλήρωσης παραγγελιών, ικανοποίησης πελατών, ακυρώσεις κρατήσεων, τα οποία έχουν άμεση επίπτωση στο καταναλωτικό κοινό και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς», υπογραμμίζει.

 

Κατά τον κ. Αγγελίδη η αγορά δεν μπόρεσε να ανακάμψει την περίοδο των γιορτών και περίμενε τις εκπτώσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Αντί γι’ αυτό, υπογραμμίζει, βρίσκεται να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα από τον τρόπο διαμαρτυρίας των αγροτών.  Εκφράζει την αντίθεσή του στη μορφή αυτή των κινητοποιήσεων, οποιαδήποτε ομάδα ατόμων και αν την προκαλεί. Το κλείσιμο των δρόμων μόνο αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει και να δυναμιτίσει οποιοδήποτε διάλογο μπορεί να επιφέρει κάποια λύση, υποστηρίζει.


Το Επιμελητήριο παρακαλεί τις υπουργούς να προβούν  στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση για την αγορά και τους καταναλωτές με την διάνοιξη των δρόμων και τελωνείων και να δρομολογήσουν συγχρόνως εναλλακτικές λύσεις παράκαμψής τους με ότι μέσα διαθέτει η πολιτεία (σιδηρόδρομος, αξιοποίηση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κλπ).