Skip to main content

Ε. Βενιζέλος: «Νέου τύπου αυτοδυναμία για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Ο πρώην υπουργός

«Κανείς δεν ισχυρίστηκεότι είναι δυνατόν να εισπραχθούν όλεςοι βεβαιωμένες ανείσπραχτες φορολογικέςυποχρεώσεις, που ανέρχονται σε 31 δισ.ευρώ» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορικής». Επισήμανε ωστόσο ότι έχει σημασία να αυξηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλών.

«Αυτό προϋποθέτει μίαδιαφορετικού τύπου οργάνωση αρμοδίωνυπηρεσιών, διασταυρώσεις, αξιοποίησητων πληροφορικών συστημάτων και βεβαίωςτις αναγκαίες αλλαγές στη νομοθεσίαώστε να νιώσουν οι φορολογούμενοι ότικινούνται μέσα σ΄ ένα πλαίσιο ασφάλειας,διαφάνειας και εμπιστοσύνης σε σχέσημε το κράτος» δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις,απάντησε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι βέβαιη, ενώστο ζήτημα της αυτοδυναμίας δήλωσε ότι «δεν εννοώ μία αυτοδυναμία παλαιού τύπου, αυτάρκη και αλαζονική, μίααυτοδυναμία που θεωρεί ότι το κράτος είναι λάφυρο του κόμματος πουκερδίζει τις εκλογές. Αναφέρομαι σε μία «νέου τύπου» αυτοδυναμία που διασφαλίζει τηνπρογραμματική καθαρότητα και την πολιτική σταθερότητα, αλλά λειτουργείως βάση για να επιτευχθούν οι αναγκαίες συνεργασίες, οι αναγκαίεςκοινωνικές συμφωνίες, οι ευρύτερες συναινέσεις, χωρίς τις οποίες δενμπορούν να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, δεν μπορούν να γίνουνοι αναγκαίες τομές».


Αναφερόμενος στην Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως μέχρι την αναθεωρητική πρωτοβουλία, η οποία θα αναληφθεί μετά το 2013, είναι δυνατόν να επιτευχθούν πολύ μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό, διοικητικό και δικαστικό σύστημα της χώρας.

Α.Μ