Skip to main content

Ε. Βενιζέλος: Δε θα εμφανιστούν αρνητικές όψεις του παρελθόντος

«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να επανεμφανιστούν αρνητικές όψεις του παρελθόντος» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο λιμάνι.
Τη βεβαιότητα του πως το ΠΑΣΟΚ θα διαθέτει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε μέσα σε ένα σταθερό πολιτικό πλαίσιο να αναλάβει αμέσως την ευθύνη της αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στην τελική προεκλογική συγκέντρωση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να επανεμφανιστούν αρνητικές όψεις του παρελθόντος – τόνισε ο κ. Βενιζέλος -,  περιθώρια για υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, οι οποίες ισχύουν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ηθικά. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και γενικότερα της χώρας και μετά λόγου γνώσεως προτείνει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση το οποίο και θα εφαρμόσει κυβερνώντας με την συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και όχι αντιπολιτευόμενο την κακή ανάμνηση της  κυβέρνησης της ΝΔ.
Στο πλαίσιο των στόχων της παράταξης που υπάρχει χάριν του γενικού συμφέροντος του ελληνικού λαού – είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Βενιζέλος - θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να μπορούμε στις επόμενες εκλογές να κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια γιατί θα έχουμε αποκαταστήσει μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μαζί του.

Ως προς την Θεσσαλονίκη ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση του το 2012, μαζί με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, να γιορταστεί και η δεύτερη «απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης από τον «ζυγό» ενός συγκεντρωτικού κράτους που πνίγει την περιφέρεια. Αυτό θα επιτευχθεί με την θεσμική χειραφέτηση της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του διοικητικού συστήματος της χώρας και της εισαγωγής του θεσμού της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης.