Skip to main content

Δύο αδέρφια είχαν... για χόμπι τις κλοπές από συνεργεία στην Πιερία - Πάνω από 70.000 ευρώ

Συνελήφθησαν δύο αδέλφια και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένη κλοπή

Πάνω από 70.000 ευρώ ήταν η λεία από τις κλοπές και τις διαρρήξεις που είχαν διαπράξει δύο αδέρφια στην Πιερία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα δύο αδέλφια ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 10 προς 11 Μαρτίου του 2024, αφαίρεσαν από τρία συνεργεία αυτοκινήτων στην Πιερία, διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός ημεδαπού άνδρα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν 2 οχήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπου στο ένα από αυτά βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους. Επίσης στα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον περασμένο Νοέμβριο διέπραξε ακόμα 7 κλοπές από επιχειρήσεις στην Πιερία, αφαιρώντας ανταλλακτικά αυτοκινήτων συνολικής αξίας 58.600 ευρώ.  

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία τα διέθετε σε επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατασχέθηκε ακόμα ένα όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποίησε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Image
Image
Image
Image