Skip to main content

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού σε Ουτρέχτη και Όσλο

Ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία δείχνουν Ολλανδοί και Νορβηγοί

Την τουριστική αγορά της Βόρειας Ευρώπης προσεγγίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού "Vakantiebeurs 2024", η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο προορισμός στους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι φέτος ξεπέρασαν τους 71.000, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με πέρυσι.

Οι Ολλανδοί αγαπάνε την Ελλάδα και γνωρίζουν την Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο. Πολλοί μάλιστα είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, ενώ συνηθίζουν να πραγματοποιούν πολυήμερες διακοπές όπως και υψηλές δαπάνες κατά την παραμονή τους.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Άμστερνταμ διευκολύνει τους ολλανδούς τουρίστες να επιλέξουν την Κεντρική Μακεδονία για τις θερινές τους διακοπές. Η Κεντρική Μακεδονία όμως αποτελεί ιδανικό προορισμό και για όσους προτιμούν τα road trips και είναι λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Κι αυτό διότι μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές ήλιος-θάλασσα με σειρά άλλων δραστηριοτήτων, ενώ με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη μπορούν να πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Καθώς οι ολλανδοί τουρίστες ενδιαφέρονται έντονα για τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση, εντυπωσιάστηκαν μεταξύ άλλων με τη λίμνη Κερκίνη, τη λίμνη Σκρα με τους καταρράκτες αλλά και τη Βεργίνα και την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Στο σύνολό τους οι επισκέπτες της έκθεσης εξέφρασαν την αγάπη τους για τη μακεδονική κουζίνα.

Image

Στις αγορές της Σκανδιναβίας

Στο πλαίσιο της στρατηγικής προσέγγισης των σκανδιναβικών αγορών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση "Travelexpo/Reiselivsmessen", στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για ηπειρωτικούς προορισμούς -πέραν των καθιερωμένων νησιωτικών- που συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα τουριστικών προϊόντων. Ο πολιτισμός, το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, η φύση αλλά και οι υπαίθριες δραστηριότητες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Κεντρική Μακεδονία, συνδυάζοντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους νορβηγούς τουρίστες, θεωρείται ιδανικός προορισμός για αυτούς.

«Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε εκθέσεις στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης απευθυνόμαστε σε επισκέπτες που είναι διατεθειμένοι να κάνουν πιο υψηλές δαπάνες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, που επιλέγουν να εξερευνήσουν όλες τις περιοχές με ημερήσιες εκδρομές και να συνδυάσουν έτσι πολλές δραστηριότητες, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.