Skip to main content

Δυσφορία Διαμαντοπούλου για τις απεργίες πανεπιστημιακών

Αιχμές κατά των αντιδράσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας για την μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άφησε η αρμόδια υπουργός.
«Αιχμές» κατά των αντιδράσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας για την μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άφησε η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ψυχανάλυση και Ομάδα» που διοργανώνει ο Τομέας Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα η υπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις πανεπιστημιακών Σχολών, των οποίων οι Σύλλογοι ΔΕΠ πήραν απόφαση να απεργήσουν και να μην κάνουν μάθημα οι φοιτητές. Δηλαδή να τιμωρηθούν ποιοι; Και για ποιο λόγο; Γιατί θα αρχίσει ο διάλογος, για ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει κατατεθεί και γιατί απλά υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ένα σχέδιο διαβούλευσης, για το οποίο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του;. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις τις οποίες και περιμένουμε, αλλά θεωρώ ότι για όλους μας προτεραιότητα είναι η ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων».