Skip to main content

Δυσάρεστος «πονοκέφαλος» με Κοντρέρας, ευχάριστος με Ίβιτς

Ο Μάκης Χάβος έχει να αντιμετωπίσει έναν δυσάρεστο και έναν ευχάριστο πονοκέφαλο ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο πρώτος αφορά την απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας, ενώ ο δεύτερος τ
Αν και βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το γεγονός ότι ο Χάβος έχει κατασταλάξει σε έναν βασικό κορμό καθιστά τα πλάνα του αναμενόμενα. Ωστόσο, ο Ελληνας τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει έναν δυσάρεστο και έναν ευχάριστο πονοκέφαλο ενόψει του ντέρμπι που θα κρίνει, εν πολλοίς, τον στόχο του ΠΑΟΚ στο φετινό Πρωτάθλημα , δεδομένου ότι σε ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο απόρθητο –μέχρι στιγμής- «Γ. Καραϊσκάκης», ο Δικέφαλος θα βροντοφωνάξει παρών στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο δυσάρεστος «πονοκέφαλος», λοιπόν, αφορά την απουσία του ηγέτη της ασπρόμαυρης αμυντικής γραμμής, του Πάμπλο Κοντρέρας. Αν συνυπολογίσει κανείς, μάλιστα, και τις δεδομένες απουσίες των Λίνο και Σνάουτσνερ, αντιλαμβάνεται ότι ο ΠΑΟΚ πάει λειψός –αμυντικά- στον Πειραιά. Ας είναι… Μαλεζάς και Τσιρίλο είχαν αγαστή συνεργασία κόντρα στην ΑΕΚ, ο Σακελλαρίου είναι η αποκάλυψη  της φετινής σεζόν, ενώ και ο Μπουσαϊντί βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο. Αναφορικά με τον Κρέσιτς, παρά την καθυστερημένη έξοδο και, συνακόλουθα, το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε στον Τζεμπούρ, είναι, γενικότερα, σε άριστη κατάσταση και αποτελεί τον φύλακα-άγγελο του Δικεφάλου.

Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο θα αγωνιστούν στον άξονα, σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό από τη δική τους παρουσία και την κυριαρχία τους απέναντι στο δίδυμο των αμυντικών χαφ του Ολυμπιακού. Αν οι δύο άσοι του Δικεφάλου, που αποτελούν τη δύναμη πυρός της ομάδας, δε φορτωθούν νωρίς με κάρτες, θα κάνουν πάρτι απέναντι στον ντεφορμέ Ντούντου, στον –ούτε καν- βαδιστή Ουρτάδο.

Πάμε τώρα στον ευχάριστο «πονοκέφαλο» του Χάβου, που προκύπτει από τις πολλές επιλογές στους «3» του 4-2-3-1, με το οποίο θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια λογικά θα παίξει στο αριστερό άκρο, αν και, δεδομένου ότι είναι ο πλέον επικίνδυνος ασπρόμαυρος ποδοσφαιριστής, ίσως θα ήταν προτιμότερο να μετατεθεί δεξιά και να «επιλέξει» τον Χολέμπας και όχι τον Τοροσίδη ως προσωπικό του αντίπαλο. Αριστερά, όμως, ποιος θα παίξει; Εύλογη η απορία… Ο Φωτάκης δυσκολεύεται με αντίθετο πόδι, ο Ελ Ζαρ το ίδιο, ενώ ο… Σορλέν έφυγε. Άρα, αν θεωρήσουμε σίγουρη την τοποθέτηση του Βιεϊρίνια αριστερά, τότε η χρησιμοποίηση –ή μη- του Ιβιτς θα καθορίσει τις υπόλοιπες θέσεις. Αν ο Σέρβος χρησιμοποιηθεί σε ρόλο επιτελικού μέσου, τότε για τη θέση του δεξιού εξτρέμ ερίζουν δύο παίκτες, ίσως και τρεις, παίκτες. Λογικά θα προτιμηθεί ο Φωτάκης, καθώς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αρμόζουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Βέβαια, και ο Ελ Ζαρ είναι διαρκώς βελτιούμενος και θέτει βασική υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Η τρίτη –και λιγότερο πιθανή- λύση είναι η τοποθέτηση του Σαλπιγγίδη σε θέση έξω δεξιά και η ταυτόχρονη τοποθέτηση του Μουσλίμοβιτς, που πιστώνεται την ασίστ στον Βιεϊρίνια κόντρα στην ΑΕΚ, στην κορυφή της επίθεσης.

Σε τελική ανάλυση, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί δεξιά ο Φωτάκης, προκειμένου να βοηθά και αμυντικά, ως δεκάρι ο Ιβιτς, αριστερά ο Βιεϊρίνια και μπροστά ο Σαλπιγγίδης. Αυτό σημαίνει ότι Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να χτυπήσουν από τον πάγκο.

Βέβαια, όλ’ αυτά είναι σχέδια επί χάρτου και, δεδομένου ότι το παιχνίδι απέχει τέσσερις μέρες ακόμη, καλό θα ήταν να περιμένουμε τις επιστροφές των παικτών που λείπουν με τις Εθνικές ομάδες, χωρίς να προκύψουν προβλήματα τραυματισμών.