Skip to main content

Δυσαρέσκεια Σαμαρά για τη συμπόρευση Γεράνη-Καϊτετζίδη

Δεν είδε με καλό μάτι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την προσχώρηση του δημάρχου Χορτιάτη στην κίνηση του δημάρχου Πανοράματος για τη διεκδίκηση του νεοσύστατου δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Δεν είδε με καλό μάτι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, την προσχώρηση του δημάρχου Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, στην αυτοδιοικητική κίνηση του δημάρχου Πανοράματος, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, για τη διεκδίκηση του νεοσύστατου καλλικράτειου δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η δυσαρέσκεια του προέδρου της ΝΔ οφείλεται στο ότι ένα πρόσωπο του στενού πυρήνα των «Σαμαρικών» της Θεσσαλονίκης, ο Ι. Καϊτετζίδης, δέχτηκε να συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο με έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη,  στην πρόσφατη σκληρή μάχη για την ηγεσία του κόμματος.

Ενώ λοιπόν στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας τα στελέχη των πρώην αντίπαλων «στρατοπέδων» δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συνεργάζονται για τη διεκδίκηση των αξιωμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ισχύει το ίδιο στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Κι αυτό γιατί ο κ. Σαμαράς αντί να συσπειρώσει όλες τις τάσεις της παράταξης, όπως αρμόζει σε ένα κόμμα εξουσίας, επιλέγει το δρόμο της περιχαράκωσης και της οριστικής ρήξης με όποιον δεν συμπαρατάσσεται αναφανδόν στο πλάι του.

Σε μία εποχή που το ΠΑΣΟΚ απογοητεύει τις πλατιές λαϊκές μάζες, λόγω των πρωτοφανών κυβερνητικών μέτρων λιτότητας, ο κεντροδεξιός πολιτικός χώρος είναι χωρισμένος σε τρία στρατόπεδα (ΝΔ, ΛΑΟΣ και πλέον το ρεύμα Μπακογιάννη που σύντομα αναμένεται να εξελιχθεί σε κόμμα). Έτσι, ακόμα κι αν σύντομα δυσκολέψουν τόσο πολύ τα πράγματα για την κυβερνητική παράταξη, ώστε οι εκλογές να μοιάζουν αναπόφευκτες, είναι να αναρωτιέται κανείς ποια εξίσωση βγάζει κυβέρνηση τη ΝΔ...