Skip to main content

Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη

Μπροστά σε κύμα πανδημίας, που θα κορυφωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, η Ελλάδα.
Ένας 26χρονος με ιστορικό παχυσαρκίας και αρτηριακής υπέρτασης και ένας 42χρονος με ιστορικό ηπατικής κίρρωσης απεβίωσαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το ΕΚΕΠΥ στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Οι δύο ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει στη χώρα μας από τον ιό της νέας γρίπης, ενώ σε 6.120 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι και 27 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής, μεταξύ των οποίων ένα 13χρονο αγόρι που πάσχει από νευρομυικό νόσημα. Υπολογίζεται, δε, ότι 12% των σχολείων σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει.

Όπως ανακοινώθηκε, χθες, και τα βρέφη από 6 μηνών έως 36 μηνών εντάσσονταιστην εμβολιαστική ομάδα του υγιούς πληθυσμού, που θααρχίζει να εμβολιάζεται από 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας, Ελένη Γιαμαρέλου, αυτό θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς είμαστε μπροστά σε κύμα πανδημίας που θα έχει κορυφωθεί έως τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα. Σύμφωνα με την κυρία Γιαμαρέλου επιβεβαιώνεται η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε εγκύους.


Έκκληση Ξενογιαννακοπούλου στους γιατρούς

Έκκληση στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη, για τις 30 του μηνός, προειδοποιητική απεργία τους έκανε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και αναφέρεται στα αιτήματά τους.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι στην παρούσα φάση και με την κινητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να επιδειχθεί κοινωνική ευθύνη.