Skip to main content

Δύο μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο για τα μπλόκα

Μηνυτήριες αναφορές για τα αγροτικά «μπλόκα» υπέβαλαν σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το πολιτικό κόμμα «Δράση».
Μηνυτήριες αναφορές για τα αγροτικά μπλόκα υπέβαλαν σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το πολιτικό κόμμα «Δράση» (Στ. Μάνος).

 Η ΠΟΞ ζητεί να ασκηθεί δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών και να κινηθεί αυτόφωρα η διαδικασία κατά των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι ανεξαρτήτως του δικαίου ή μη των αιτημάτων των αγροτών οι ενέργειές τους για κλείσιμο των δρόμων είναι αδικαιολόγητες και απειλούν τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών και όχι μόνο επιχειρήσεων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας και σε πολλές απολύσεις.

Υποστηρίζει επίσης ότι το 2009 υπήρξε μείωση εσόδων κατά 16%, επισημαίνουν την συγκυρία της οικονομικής κρίσης και χαρακτηρίζουν τελειωτικό χτύπημα για τον κλάδο τα μπλόκα που έχουν οδηγήσει σε ακύρωση πολλών κρατήσεων, ενώ έχουν «παγώσει» και κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το κόμμα «Δράση» ζητεί να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών με επιβαρυντικές συνθήκες πρόκλησης κατάστασης κοινής ανάγκης για παράβαση καθήκοντος κ.λπ.  Ζητεί να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους, καθώς και των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ που παραβαίνουν το καθήκον τους, αφού δεν ενεργούν για την αποτροπή των παράνομων ενεργειών, τη σύλληψη των παραβατών και την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα. Ακόμη, αναφέρει η «Δράση» ότι έχει αναστατωθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας, λόγω της παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης, της απαξίωσης εμπορευμάτων, της δυσχέρανσης ανεφοδιασμού επιχειρήσεων, κ.λπ.