Skip to main content

Δύο κρίσιμες «λεπτομέρειες» για το τι μας περιμένει

Μέσα Μαΐου, λίγο πριν την πρώτη μεγάλη ομολογιακή λήξη στη μετά ΔΝΤ εποχή, θα συνταχθεί η πρώτη τριμηνιαία έκθεση, σχετικά με την πρόοδο της προσαρμογής της οικονομίας.
Μέσα Μαΐου, λίγο πριν την πρώτη μεγάλη ομολογιακή λήξη στη μετά ΔΝΤ εποχή, θα συνταχθεί η πρώτη τριμηνιαία έκθεση, σχετικά με την πρόοδο της προσαρμογής της οικονομίας. Και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Voria.gr, κάθε άλλο παρά ευνοϊκό θα είναι το περιεχόμενό της. Αυτό, πρακτικά, συνεπάγεται ότι η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων, αν χρειαστεί, πριν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη μεγάλη ομολογιακή λήξη, οπότε για να εγκριθούν κεφάλαια στη χώρα μας, προκειμένου να την καλύψει, θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι νέες απαιτήσεις που θα προβληθούν από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη.

Λεπτομέρεια Νο1: Στην Αθήνα θα εγκατασταθεί μόνιμο μεικτό κλιμάκιο των δανειστών μας, οι οποίοι θα παρακολουθούν από κοντά την εφαρμογή των μέτρων.

Λεπτομέρεια Νο2: Τα επιπλέον έσοδα τα οποία θα πρέπει να βρεθούν, έως το τέλος του έτους, θα πρέπει να υπολογίζονται κοντά στο ποσό των 6 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεικτό κλιμάκιο που έφυγε χθες υποστήριζε ότι τα ευρήματα των προκατόχων τους, οι οποίοι είχαν βρεθεί στη χώρα μας πριν από 2 μήνες, ήταν «απίστευτα». Κυρίως, σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της φοροδιαφυγής, το οποίο χαρακτηρίζεται ανεπανάληπτο. Γι΄ αυτό κι ετοιμάζεται νέο πολύ σκληρότερο συμπλήρωμα στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει ως ...Αρμαγεδδών. Οι λεπτομέρειές του αναμένονται σύντομα.