Skip to main content

Δύο βλάχοι καθόντουσαν και τα έλεγαν

Στο γραφείο του δέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Έτσι πέτυχε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι πρώτον...

Στο γραφείο του δέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Έτσι πέτυχε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι πρώτον ο Περιφερειάρχης ακόμη δεν του έχει δώσει γραφείο και δεύτερον ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι τέτοιος που κοτζάμ Δήμαρχος ξεσηκώνεται και πάει στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη και όχι το αντίστροφο.

Είναι η δεύτερη φορά και η πιο ουσιαστική που οι δυο άνδρες και…συντοπίτες, λόγω Νυμφαίου, τα είπαν βλάχικα ακόμη και για μερικούς πόντιους της περιφέρειας. Η πρώτη ήταν όταν ο Κυρ Γιάννης την ημερα της ορκωμοσίας του τον είδε στις σκάλες του Δημαρχείου και τον φώναξε να τα πουν ένα χεράκι. Όπως μάθαμε στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα στα οποία μπορούν να αναπτύξουν κοινές δράσεις και αποφασίστηκε να υπάρχει συνεργασία σε ζητήματα που προκύπτει συναρμοδιότητα των δύο φορέων προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα γραφειοκρατίας.

Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν και μπήκαν στην ατζέντα είναι ο καθαρισμός του Θερμαϊκού,  το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη, οι προϋποθέσεις για δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας, η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, η δημιουργία πεζοδρόμων στον αστικό ιστό, η αναμόρφωση της  αγοράς (Καπάνι) με τη δημιουργία στέγης και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους δύο φορείς για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.