Skip to main content

Δυο αναδρομικές εκθέσεις μέχρι τέλος του έτους στο ΕΜΣΤ

Δυο αναδρομικές εκθέσεις αυτή του ιρανού Kami και του αμερικανού Mark Amerika θα φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Y.Z. KAMI, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
22/10/2009 – 10/01/2010

Αναδρομική έκθεση του Ιρανού καλλιτέχνη Y.Z. Kami, με τίτλο Πέραν της Σιωπής, θα φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 22 Οκτωβρίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, που δημιουργήθηκαν από το 1990 μέχρι σήμερα και αποτελούν σταθμούς στην καλλιτεχνική πορεία του Y.Z. Kami.

Ο Y.Z. Kami γεννήθηκε στην Τεχεράνη το 1956 αλλά ζει και στη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Λονδίνο, και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, όπως στην Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης (2005), και στην 52η Μπιενάλε της Βενετίας (2007). Συμμετείχε επίσης στη διεθνή έκθεση του ΕΜΣΤ, Ο Μεγάλος Περίπατος (2006), με μια εγκατάσταση στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς και ένα ζωγραφικό έργο στο χώρο της Τεχνόπολης.


MARK AMERIKA - UNREALTIME
22/10/2009- 03/01/2010

Την πρώτη στην Ελλάδα αναδρομική έκθεση του Αμερικανού, πρωτοπόρου της ψηφιακής τέχνης καλλιτέχνη, Mark Amerika θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από τις 22 Οκτωβρίου 2009 έως τις 3 Ιανουαρίου 2010.

Δίνοντας έμφαση στη διαμόρφωση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων και φανταστικών προσωπικοτήτων καθώς και στη συσχέτιση των νέων ιστοριών και μυθολογιών εντός των δικτύων, ο Αμέρικα ερευνά τους τρόπους με τους οποίους η σωματική και αισθητηριακή εμπειρία εξελίσσεται σε μία νέα νοοτροπία και ένα νέο τρόπο ζωής.

Παράλληλα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο πλαίσιο "Οι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό" ομιλία του Mark Amerika στον Χώρο Νέων του μουσείου.

Τέλος, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 θα γίνει σεμινάριο με τον Mark Amerika με θέμα «Οι τακτικές της μεταπαραγωγής (postproduction) και του remix για την ψηφιακή πραγματικότητα: Κριτικές προσεγγίσεις». Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, μόλις 15 άτομα, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστέλλουν αίτηση στο ΕΜΣΤ.

Δημήτρης Τσάκωνας