Skip to main content

Δυναμική Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην 76η ΔΕΘ

Εξωστρέφεια, προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομία είναι το τρίπτυχο της 76ης ΔΕΘ η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10-18 Σεπτεμβρίου.

Εξωστρέφεια, προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομία είναι το τρίπτυχο, που προβάλλει η 76η ΔΕΘ και η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10-18 Σεπτεμβρίου.

Τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Σερβία, η οποία έχει δρομολογήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων με επιχειρηματικό, αναπτυξιακό, οικονομικό, αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής η ΔΕΘ έχει γίνει αποδέκτης της εμπιστοσύνης 8 επίσημων ξένων κρατικών συμμετοχών από την Ινδία, Τουρκία, Συρία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο. Παράλληλα θα βρεθούν και εταιρίες από την Αίγυπτο, Ρουμανία, Πακιστάν και Σιγκαπούρη. Επιπλέον θα υπάρξει και Τιμώμενη Περιοχή της χώρας, που εν προκειμένω θα είναι ο νομός Σερρών, στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα».

Στο αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα» θα συμμετάσχει ακόμη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κρήτης και αναμένονται επιπλέον συμμετοχές από άλλες Περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Οι δυνατότητες και οι προκλήσεις, που γεννά η κρίση στην ελληνική οικονομία, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας, αναδεικνύονται και στο θεματικό αφιέρωμα για την ευρεσιτεχνία, την καινοτομία και το βιομηχανικό design INNOVATION & INVENTIONS.

Το θεματικό αφιέρωμα ENERGYLAND θα καταλάβει ένα σημαντικό μέρος των εκθεσιακών εγκαταστάσεων, καθώς εκδηλώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στην 76η ΔΕΘ από επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, την εξοικονόμησή της, τα συστήματα και τις εναλλακτικές μορφές της, τις ανανεώσιμες πηγές, τη θέρμανση και ψύξη για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Χρηστικό, πρακτικό και άμεσα συνυφασμένο με την έννοια της εξοικονόμησης είναι και το θεματικό αφιέρωμα AUTOLAND, όπου για πρώτη φορά σε ένα ειδικό σαλόνι, το Car & Gas, θα συμμετάσχουν εταιρίες εμπορίας και εγκατάστασης συστημάτων υγραεριοκίνησης.

Ακόμη προστίθεται ένα νέο θεματικό αφιέρωμα στο «μπουκέτο» της 76ης ΔΕΘ, η PLAYLAND, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τα παιδιά και την οικογένεια, καλύπτοντας το Περίπτερο 17 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η 76η ΔΕΘ απαρτίζεται συνολικά από 14 θεματικά αφιερώματα, τα οποία παρουσιάζουν μέσα από συγκεκριμένες και μετρήσιμες δραστηριότητες τις ευκαιρίες για ανάπτυξη με ένα περιεχόμενο χειροπιαστό και με δράσεις, που απευθύνονται, τόσο στους εμπορικούς, όσο και στους απλούς επισκέπτες.

Επίσης τα αφιερώματα πλαισιώνονται από το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών του Disc Festival, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της 76ης ΔΕΘ χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, πέραν του εισιτηρίου εισόδου στο σύνολο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων. Το εισιτήριο φέτος είναι 4 Ευρώ.